16 Şubat 2014 Pazar

Kar Beyazı Tarifi

Kar Beyazı
Kar Beyazı yapımı biraz zahmetli olsada tadı hafif 
 isterseniz de tek porsiyonluk dilimler şeklinde de sunabileceğiniz bir pasta çeşidi
ayrıca dış kaplaması hindistan ceviziyle süslenmiş farklı bir lezzet


KAR BEYAZI
Malzemeler
6 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker 
6 yemek kaşığı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması:
1/2 lt. süt
3 yemek kaşığı nişasta veya un
6 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı margarin
1 paket vanilya
Üzeri için:
 2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı:

  • Yumurta şekerle boza kıvamına gelene kadar çırpılır. 
  • Un, kabartma tozu ile karıştırılarak şekerli karışıma ilave edilip havalandırılarak karıştırılır. 
  • Yağlanmış tepsiye dökülerek 160 derecede pembe-beyaz pişirilir.
  • Kreması için tüm malzemeler bir tencerede karıştırılır. 
  • ( margarin ve vanilya piştikten sonra ilave edilir.) 
  • Muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Ara sıra karıştırılarak soğutulur.
  • Pandispanya fırından çıkar çıkmaz krema üzerine sürülür. 
  • Ve karşılıklı iki uçtan rulo şeklinde sarılır.
  •  Ortadan iki parçaya kesilir.
  • Krem şanti süt ile çırpıldıktan sonra ruloların üzerine kalın bir tabaka halinde sıvanır.
  • Hindistan cevizine bulanır.
  •  İstenirse iki parmak kalınlığında kesilerek kapsüller içerisinde servis yapılır.





Kar Beyazı


6 yorum:

  1. Çok güzelonra bir tanesini yemek üzere aldım çok
    Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler arkadaşım. Biraz gec gördüm ama olsun. Size de yaparım inşallah

      Sil
  2. Görüntü harika eline sağlık arkadaşım tabağın tamamını istiyorum bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycacim güzel düşüncene sağlık. Çok teşekkürler.:) neden olmasın:)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Sultan lokumunun pandispanyalı hali. aynı zamanda sarma pasta .Pastacılar şimdilerde çok iyi süsleyerek eski tarifleri yeniden ortaya çıkartıyorlar.Asıl ustalar gözden kaçıyor.

    YanıtlaSil