27 Mart 2017 Pazartesi

Patatesli Gul Boregi



 Hazır yufka ile yapılan kolay bir o kadar da lezzetli bir börek



Patatesli Gül Böreği
Malzemeler
3 adet el açması yufka
Yufkaların arasına sürmek için 
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
iç harcı için
3-4 adet haşlanmış patates
1 küçük kuru soğan
maydanoz
tuz, pulbiber 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
  • Bir tencereye sıvıyağ konur.
  • Yemeklik doğranan kuru soğan ilave edilip kavrulur.
  • İçerisine haşlanıp ezilmiş patates ilave edilir.
  • Maydanoz ince kıyılır ve patatesli harca eklenir.
  • Tuz, pulbiber, karabiberserpilip iyice karıştırılır.
  • Diğer bir taraftan arasına sürmek için sıvı karışım hazırlanır.
  • Tezgahın üzerine bir yufka düzgünce serilir.
  • Sıvı karışımdan yufkanın üzerine eşit miktarda gezdirilir.
  • Yufka dört eşit parçaya kesilir.
  • Geniş olan kısmına patatesli harç konularak uç kısmına doğru sarılır.
  • Sarılan yufka tekrar kendi etrafında dolanır.
  • Sarma işlemi bitince börekler tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerlerine kalan sıvı karışımdan sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder