12 Mart 2017 Pazar

Kisir tarifi

KISIR
Türk Mutfağının Vazgeçilmez lezzetlerinden biridir.
Bulgur sa
Sofralarımızın temel malzemelerinden biri
Besin değeri oldukça yüksek ve bir çok faydası olan bir gıda.


Sofralarımızda kesinlikle tüketmemiz gereken bir gıdadır.
Ben bu kez bulguru Kısır yaparak lezzetlendirdim.
Sizlerde denemek isterseniz bir de benim tarifimle deneyin derim.
Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acılı biber salçası
Yarım su bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tutam maydanoz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
2 adet limon
Tuz
Yapılışı
  • Köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip suyunu çekene kadar bekleyelim
  •  Soğanı ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım.
  • İçine salçaları ilave edip kavuralım.
  • Köftelik bulgur suyunu çekip şişince üzerine hazırlanan sosü ilave edip iyice karıştıralım.
  • Daha sonra baharatları, tuzu, ince ince doğradığımız maydanozu, limon suyunu, arzuya göre nar ekşisini ilave edipiyice harmanlayalım.
  • Kısırı servis tabağına alıp istediğimiz yeşilliklerle servis yapalım.
 Afiyetle..
















1 yorum: