12 Mart 2017 Pazar

Karnabahar Kizartmasi


KARNABAHAR KIZARTMASI
 
Karnabaharın kızartmasını sevmeyen yoktur aramızda
Yemeğinden çok kızartması sevilir her zaman
Bir de üzerinde sarımsaklı yoğurt ve domates sos ile lezzeti ikiye katlanır.

 
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
1 adet karnabahar
2 yumurtma
1.5 su bardağı süt
5-6 yemek kaşığı un
tuz, pul biber, karabiber
Kızartmak için
Sıvıyağ
Üzeri için 
Sarımsak yoğurtlu sos
Domates sosu
Yapılışı
  • Karnabahar ayıklanıp yıkanır.
  • Sirkeli suda bekletilir.
  • Tekrar iyice yıkayıp geniş bir tencerede haşlanır.
  • Haşlanan karnabahar süzülerek bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Diğer taraftan bir kasenin içerisinde yumurta, süt, un, tuz ve biber ile krep hamurundan koyu bir kıvamda sos hazırlanır.
  • Soğuyan karnabaharlar dal dal ayırılır.
  • Hazırladığımız sosun içerisine ezmeden her tarafı sosa bulanır.
  • Kızgın sıvıyağda kızartılarak havlu peçetede fazla yağı alınır.
  • Servis tabağına alınca üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt dökülür.
  • Domates sos gezdirilerek servis yapılır.
 Afiyetle..
 

 

2 yorum:

  1. mmmmmm nefis gözüküyorlar :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Soslarla daha da bi leziz oldu bu kızartma:)

      Sil