11 Haziran 2016 Cumartesi

Hashasli Revani

Haşhaşlı Revani
Hem hazırlaması kolay 
hem de hepimizin sevdiği bir tatlı çeşitidir 
REVANİ

Bu kez de haşhaşlı revani hazırladım.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim.
Malzemeler
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı irmik
3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1/2 çay bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Limon rendesi
Şurubu için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon
Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • Yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek spatula ile karıştırmaya devam edilir.
  • İrmik, mavi haşhaş, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
  • Son olarak limon kabuğu rendesi de ilave edilir.
  • Yağlanmış, unlanmış kare borcama dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.
  • Diğer tarafta tatlının şurubu için bir tencerenin içerisine ölçülere göre toz şeker ve su koyularak kaynamaya bırakılır.
  • Şurup kaynamaya başlayınca altı kısılarak şerbetin koyulaşması için bir kaç dakika daha kaynatılır.
  • Ocaktan almamıza yakın bir kaç damla limon suyu damlatılır.
  • Bir taşım daha kaynatılıp altı kapatılır.
  • Kek hamuru fırından çıkartılıp biraz dinlendikten sonra şurup soğuk olarak revaniye gezdirilir.
  • Şurup çekince üzeri çırpılmış krem şanti ve meyve ile süslenerek servis yapılır.
Afiyetle..
 

4 yorum:

  1. Sunumu çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Çok sevgiler:)

      Sil
  2. Bu tatlıyı bende yapıyorum tadı çok güzel oluyor ama siz süslemesini çok güzel yapmışsınız :)) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Güzel gören gönlünüze sağlık.
      Sevgiler

      Sil