4 Mayıs 2016 Çarşamba

El Acmasi Burma Borek

El Açması Burma Börek
Bir börek düşünün hem el açması 
hem de sevgi katılarak yapılan
Bu böreğin tadına doyum olur mu hiç
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
 

Malzemeler
1 kg un+250 gr açma payı
1 küçük maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Bir miktar ılık su
İçi için:
Arzunuza göre ben kaşar peyniri ve ıspanak kullandım
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 paket margarin+ 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
  • Mayayı bir kaba koyunuz.
  • Toz şeker ve ılık su ilave ederek mayayı eziniz.
  • Unu eleyiniz.
  • Ezilmiş mayayı ortasına koyunuz.
  • Etrafına tuz serpiniz.
  • Ilık su ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapınız.
  • 10 dakika yoğurunuz.
  • Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar (kabarıncaya) mayalandırınız.
  • Diğer taraftan içi hazırlayınız.
  • Hamur mayalanınca bezelere ayırınız.
  • Her bir bezeyi un serperek 3-4 mm kalınlığında yuvarlak açınız.
  • Hamuru erimiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlayınız.
  • Yufkayı ortadan ikiye kesiniz.
  • Yufkanın kestiğiniz iki kenarına da arzu ettiğiniz içten koyarak hamuru rulo sarınız.
  • Rulo sararken de kendi etrafında döndürerek sarınız.
  • Her bir yufkadan iki rulo çıkacak.
  • Sardığınız ilk ruloyu tepsinin ortasına yerleştiriniz.
  • Diğer ruloyu da  bir önceki rulonun etrafına yerleştiriniz.
  • Tepsi dolana kadar rulo sararak aynı işlemi devam ettiriniz.
  • Veya her bir bezeden birer börek çıkacak şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Fırına vermeden önce dilimleyebilirsiniz.
  • Üzerine önce sıvıyağ-margarin karışımından sonra da yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.



 

Afiyetle..

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor böreğiniz. Açma böreğin lezzeti de bir başka olur.

    YanıtlaSil