24 Şubat 2014 Pazartesi

Patatesli Börek Tarifi



El açması yumuşacık patatesli börek
Sıcacık ve yumuşacık patatesli bir böreğe 
kim hayır diyebilir ki
Birde El emeği ve Sevgi katılarak yapıldıysa 
tadına doyum olmaz.




Sizlerde denemek isterseniz 
işte tarifi:
Malzemeler
1 kg un + 250 gram açma payı
1 küçük maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
bir miktar ılık su
İçi için:
5-6 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım paket margarin+1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:

  • Mayayı bir kaba koyunuz.  
  • Şeker ve ılık su ilave ederek mayayı eziniz.
  • Unu eleyiniz.
  • Ezilmiş mayayı ortasına koyunuz.
  • Etrafına tuz serpiniz.
  • Ilık su ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapınız.
  • 10 dakika yoğurunuz. 
  • Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar (kabarıncaya) mayalandırınız.
  • Diğer taraftan içini hazırlayınız.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavurunuz.
  • Haşlanmış patatesleri ilave edip tuz, karabiber arzuya göre pul biber ekleyip ateşten alınız.
  • Hamur mayalanınca tekrar yoğurup bezelere ayırınız.
  • Her bezeyi un serperek 3-4 mm. kalınlığında yuvarlak açınız. Hamuru erimiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlayınız.
  • Yufkayı ortadan ikiye kesiniz. 
  • Yufkanın kestiğiniz iki kenarına da patatesli içten koyarak hamuru rulo sarınız. 
  • Her bir yufkadan iki rulo çıkacak.
  • Sardığınız ilk ruloyu tepsini ortasına yerleştiriniz. 
  • Diğer ruloları da bir önceki rulonun etrafına yerleştiriniz. 
  • Tepsi dolana kadar rulo sararak aynı işlemi devam ettiriniz. 
  • Fırına vermeden önce dilimleyiniz. 
  • Sonra üzerine önce sıvıyağ-margarin karışımından sonrada bir yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.








 


Afiyet olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder